18 Aug 2017

An old gravel area plus a section of lawn was used to gain space to create this stunning new patio using Buff blend Indian Sandstone, a Pergola was erected to provide some shade once the customer has selected and planted some climbers to cover the top.

A Pine sleeper retaining wall was built incorporating a set back in step.

Fantastic Couple to work for and enjoyed an ‘afternoon tea in the summerhouse on occasions’ had a few giggles between us along the way making the whole job more delightfull.

 

28 Nov 2016

An old Gravel area at the rear of the property was transformed into a clean slabbed space suitable for outside entertaining, small slabs where left out and in-filled with Quantock 20mm stone to allow the customer to plant groundcover scented plants.

 

IMG_20161206_152047937 IMG_20161125_115411629_HDR IMG_20161207_125006684_HDR IMG_20161114_120452660 IMG_20161114_120441372 IMG_20161206_152047937 IMG_20161206_152101892  IMG_20161207_125055096_HDRIMG_20161207_124937232

27 Sep 2016

Old crazy paving removed and a new concrete path laid for better wheelchair access, the old paving will be used in some gabion baskets to the right of the path at a later date for boundary support due to a very deep field ditch on the field side.

 

img_20160919_094107330 img_20160919_094059420

14 Jan 2016

My last project from November 15 to Jan 16, starting with the relevant planning permissions obtained by the Project manager. A tree surgeon came in to take out 4 trees and thick Rhododendrons, i then removed the stumps/roots to the bank area and leveled the top area, next up was a piling company who inserted the galvanized steel poles over 2 meters deep to obtain the correct loading pressure, the 6 piles are capable of taking 10 tons in weight when combined. A local steel fabrication company then built a frame and welded it to the poles, next was spreading 10 tons of type 1 stone and compacting it, some new slabs were laid to complete a hard perimeter edge. A new 4ft close board fence was erected by me with sleepers forming a retaining edge to the top of the bank.Ducting was installed for the Electricians to feed a  cable through to power the new Log Cabin. A Water feature was then installed  before the next specialist company came in to lay a resin/rubber surface. New work/store sheds were erected then finished off with myself erecting a 6ft close board fence to the front. The whole point of this project was to make use of a lost overgrown corner and erect a new Log Cabin giving much needed outside covered space for the children that use the Hospice, I would just like to add what a wonderful job the staff do for the children and could’nt ask for a better bunch of people to have the pleasure of being involved with.

 

 

 

IMG_20151120_134129032  IMG_20151126_104044657 IMG_20151120_134118909 IMG_20151125_104300525 IMG_20151125_104240323_HDRIMG_20151126_104054302   IMG_20151204_150638555_HDRIMG_20151201_115214113IMG_20151130_144101492IMG_20151214_120537148  IMG_20151216_100243089IMG_20151217_102955582 IMG_20151217_112242033IMG_20160113_080129135IMG_20151214_120545087IMG_20151214_120528620IMG_20160113_153242185IMG_20160113_153304517   IMG_20151219_111931722